Het oogsten van de graszoden

 

 

De oogst

Na ongeveer twaalf maanden, intensief onderhoud en kwaliteitscontrôles zijn de zoden klaar om geoogst te worden. De kwaliteit van de zoden is door de jaren mee geëvolueerd met de machines en werktuigen, die hebben bijgedragen aan de kwaliteit en de capaciteit van onze kwekerij.

Graszoden kweken is niet weggelegd voor amateurs. Het vraagt om een professionele aanpak op alle gebied: grond, graszaad, bemesting, fyto, machines, mechanisatie, etc. Verschillende machines in onze kwekerij zijn mede door ons ontwikkeld en ontworpen naar de behoeften van onze kwekerij. In het steken van zoden is een enorme vooruitgang geboekt.

Kwaliteit en service

Graszoden Ooms streeft vooral naar kwaliteit en service.
De meeste zoden worden de avond voor levering of afhalen klaargemaakt. Dit dient zo laat mogelijk te gebeuren om broei in de grasrollen te vermijden.

Ondanks de enorme groei, tijdsdruk in het topseizoen en de vermindering van handenarbeid streven wij ernaar om altijd een vers product bij u af te leveren.
Om aan al deze eisen te kunnen voldoen zijn we begin 2008 samen met onze leverancier gestart met het ontwerpen en ontwikkelen van een zodensteker waarbij de grasrollen automatisch door een robot gestapeld worden.

De combinatie zodensteker en robot heeft ertoe geleid dat de graszoden perfect gestapeld kunnen worden, onafhankelijk van de dikte van de grasrol. Door het niet samenpersen van de grasrollen behouden de paletten ook na het losmaken hun oorspronkelijke vorm en vallen ze niet uit elkaar.

 

 

 

 

Graszoden Ooms bvba - Meer - Oogsten

Graszoden Ooms bvba - Meer - Oogsten

Graszoden Ooms bvba - Meer - Oogsten
Graszoden Ooms bvba - Meer - Oogsten

Bekijk onze video

Graszoden Ooms bvba Terbeeksestraat 71b
2321 Hoogstraten - België
Ligging
Tel: 0032 3 315 08 83
info@graszoden-ooms.be
BTW BE0897 212 485
Back to Top