Ontdek onze grassoorten

Graszoden Ooms bvba - Meer - Onze grassoortenGraszoden Ooms kweekt de volgende grassoorten en afmetingen graszoden:

Recreatiegazon

De meest gebruikte grassoort voor tuinen, parken en openbaar groen heeft de volgende samenstelling:

  • 60% roodzwenkgras (festuca rubra)
  • 25% veldbeemdgras (poa pratensis)
  • 15% engelsraaigras (lolium perenne)

Deze samenstelling is door het engelraaigras iets breedbladiger. Dit gras heeft een mooie, donkergroene kleur. Het verdraagt betreding zeer goed en heeft na beschadiging een groot herstellend vermogen.

Sportgazon

Graszoden Ooms bvba - Meer - Onze grassoortenDeze samenstelling is op aanvraag verkrijgbaar en geschikt voor het aanleggen en herstellen van sportvelden, parken en openbaar groen (grasperken met intensieve betreding)

Afmetingen van graszoden

De standaard graszoden:

  • Standaard grasrol van 1 m²
  • Lengte 2,5 m
  • Breedte 0,40 m
  • Dikte 1,5 cm
  • Gewicht 15 à 20 kg

Deze grasrol is de meest gebruikte en toepasbaar in elke tuin. Een product voor zowel particulieren als voor professionele tuinaanlegger. Qua werktuigen zijn er geen vereisten voor het leggen van deze graszoden.

 

Big slabs

Big slabs zijn graszoden van 0,5 of 1 meter breedte en met een lengte tot 50 meter. Ze worden gebruikt door de professionele tuinaanlegger voor de aanleg van grote tuinen, parken en sportvelden. Een vereiste voor het leggen van deze graszoden is het gebruik van legkarren, die tevens ter beschikking worden gesteld.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

 

 

Taludzoden

Taludzoden zijn graszoden met de afmetingen van een standaard grasrol. Het is echter wel voordeliger gras van een mindere kwaliteit. Het wordt gebruikt op taluds, in bermen, aan straatkanten en in tuinen waar de kwaliteit iets minder mag zijn. De levering van deze taludzoden gebeurt enkel vanaf 150m². Ook zijn ze voorradig zolang de voorraad strekt.

Graszoden Ooms bvba Terbeeksestraat 71b
2321 Hoogstraten - België
Ligging
Tel: 0032 3 315 08 83
info@graszoden-ooms.be
BTW BE0897 212 485
Back to Top